Haksız Yere İşine Son Verilen İşçiler Ne Yapmalı? İşçi Hakları İş Hukuku Davaları ve İşçi Avukatı 2023 Haberi

Haksız Yere İşine Son Verilen İşçiler Ne Yapmalı? İşçi Hakları İş Hukuku Davaları ve İşçi Avukatı 2023 Haberi

Sayın okur özet bilgilerle işçi hakları konusunda, özet haberle karşınızdayız. Bazı kanunlarla, haksız yere işten çıkarılan işçinin hakları 2023 yılı yeni bilgileri ve haksız yere işten çıkarılma manevi tazminat davaları konularına değineceğiz. Sözlü olarak işten çıkarılan işçi ne yapmalı 2023 yılı gündemi bilgileriyle örneğin imza atmadan işten çıkış olur mu konularını da inceleyeceğiz.

2023 Yılında İşçi Haklarımız Neler?

Sayın okur, haksız yere işten çıkarılan işçinin hakları 2023 yılında da yasalarla kurulmuştur. Elbette yeni düzenlemeler ve kanunlar çıkması durumunda, burada yazacaklarımız güncelliğini kaybedecektir. Bununla beraber konuyu sağlıklı değerlendirmek için, lütfen avukatınıza danışınız.

Eğer işçi haksız yere işten çıkarılırsa kıdem ve ihbar tazminatı alır. Bununla beraber, aşağıda yazdığımız örnek maddelerde de olduğu gibi  üç katına kadar, kötü niyet tazminatı almanıza hak sağlayacaktır.

İsçiyi Haksız Yere İşten Atma Şartları Nelerdir?

İşveren fesih hakkını kötüye kullanarak işçiyi işten çıkarttığı hallerde, örneğin işçi işveren hakkında dava açmıştır ve davadan sonra, işveren işçiyi çıkartırsa. Yani işveren davadan kaynaklı olarak işçiyi işten çıkarırsa, bu haksız bir işten çıkarmadır. Bunun yanısıra örneğin işçinin işvereni şikayet etmesi, işçinin işveren aleyhine şahitlik yapması, izinli olan işçinin işe gelmediği bahanesiyle işten çıkartılması, gebe işçinin performansının bahane edilmesi, din, dil, ırk, cinsiyet ve medeni hal gibi bahaneler, haksız yere işten çıkarılma şartları arasında sayılabilir. Haksız yere işten çıkarılma manevi tazminat konularında genel olarak şu söylenebilir, öncelikle haksız yere işten çıkartılmak ve iş yerindeki kötü muameleye dair ispatlarla, bu hak elde edilebilir.

Sözlü olarak işten çıkarılan işçi ne yapmalı 2023 yılı verilerine baktığımızda da görüyoruz ki işten çıkartılma yazılı olarak tebliğ edilmek zorundadır. İşçinin ilgili maddelerde de belirttiği gibi karşılıklı imzalanan çalışmanın feshi tutanakları yani ibraname ıslak imzalı olmalıdır. Haksız yere işten çıkartılan işçiler bize soruyor imza atmadan işten çıkış olur mu, elbette olmaz. İşe başlamak ve işten çıkartılmak, resmi işlemler kapsamındadır ve yazılı belgeler olması şarttır.

Soru ve görüşlerinizi bize yazabilirsiniz.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

ÜLGEN Hukuk Bürosu

BİZE ULAŞIN