Kira Borcunun Ödenmemesi Temerrüt Nedeniyle Tahliye Davası

Kira Borcunun Ödenmemesi Temerrüt Nedeniyle Tahliye Davası

Kira Borcunun Ödenmemesi Temerrüt Nedeniyle Tahliye Davası

Kira bedelinin ödenmemesi nedeniyle tahliye davası Yargıtay kararları örneklerinden mevcut kanunlara, paylaşımlarımıza devam ediyoruz. Örneğin, kira alacağı için icra takibi yapılır, sonrasında ödeme emrinin tebliğden itibaren 30 gün içinde takip konusu kira borcunun tamamı ödenmediği takdirde, İcra Hukuk Mahkemesine tahliye davası açılarak, kiracının tahliyesi sağlanabilir.

 

Kiracı Tahliye Esasları

İkinci aşamada ise örneğin kiracının 7 gün içinde, takibe itiraz etmesi halinde ise, 30 gün geçtikten sonra ev sahibi İcra Hukuk Mahkemesinde “İtirazın Kaldırılması ve Tahliye Davası” açabilir. Bu noktadan sonra ise takibin devamına ve tahliye ye karar verilir. Birikmiş kira alacağı ve tahliye özetinde devam edelim.

 

Kiracıya İhtar Nasıl Çekilir?

Tahliyeden sonra kira alacağı üzerine de sorular bağlamında konu ele alınacaktır. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Bir kira dönemi içinde, 2 defa kira bedelinin ödenmemesi nedeniyle kiracıya ihtar çekildiği takdirde, iki haklı ihtar sebebiyle Sulh Hukuk Mahkemesi’nde tahliye davası açılarak tahliye kararı alınabildiği görülmektedir. Ayrıca söz konusu ihtarnameler noterden gönderilebileceği gibi istenirse başlatılacak olan icra takibi de hukuken ihtar yerine geçmektedir. Eksik kira tahliye nedeni mi gibi konularda da sorularınıza göre cevaplar vermeye çalışacağız.

Whatsapp Mesaj Gönder

 

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

ÜLGEN Hukuk Bürosu

BİZE ULAŞIN